Er zou een webforum moeten komen, waar pedagogen gratis en publiek opvoedingsvragen beantwoorden van ouders. Iedereen kan dan vele jaren lang hun antwoorden lezen. De overheid zou dat systeem moeten betalen, omdat het een heel efficiënte manier van voorlichting is.

Er staan veel bruikbare Engelstalige video's over opvoeding op internet. De Nederlandse overheid zou die video's moeten ondertitelen en rubriceren via een overzichtelijk webportaal.

Allerlei organisaties gebruiken veel te weinig doelmatig moderne elektronica voor het uitwisselen en publiceren van informatie. Die elektronische gegevensuitwisseling kan vaak goed worden gecombineerd met (meer traditionele) real live-contacten en kan leiden tot grote kostenbesparingen en veel grotere effectiviteit.

De politie kan bijvoorbeeld via internetfilmpjes en webfora uitleggen aan jongeren waarom bekeuring worden gegeven voor een verkeersovertreding of overlast, want veel jongeren begrijpen dat niet. En jongeren kunnen via moderne ICT-toepassingen ook overtuigend worden voorgelicht om agenten niet tegen te werken bij een aanhouding. En mensen kunnen via die kanalen worden overtuigd om zich aan te sluiten bij de vrijwillige politie, enz…

Ook algemene opleidingsinstellingen buiten de politie zouden veel meer gebruik moeten maken van elektronische vormen van communicatie, vooral via internet. En dat geldt ook voor overheidsinstellingen zoals de Belastingdienst en voor organisaties op het gebied van geestelijke gezondheidszorg.

Het publiek kan op die manier heel uitgebreid en doelmatig worden voorgelicht tegen heel beperkte kosten. Bijvoorbeeld hoe je een familielid met psychische problemen kunt opvangen en emotioneel en praktisch kunt steunen.

Ook kunnen ouders via dergelijke elektronische middelen leren om hun kinderen beter op te voeden. Daardoor zal er onder andere minder criminaliteit ontstaan. Ouders kunnen bijvoorbeeld leren hoe ze kunnen voorkomen dat hun kinderen lid worden van een criminele bende.

Hier zie je tientallen internetvideo's voor ouders

over bendepreventie:

http://www.youtube.com/user/1richardrramos#p/u

www.youtube.com/user/1richardrramos#p/u

Richard R. Ramos vertelt over bendepreventie in dit filmpje voor ouders (deel 1)

http://www.youtube.com/watch?v=BtWZPyAiA08

www.youtube.com/watch?v=BtWZPyAiA08